Hoppa till huvudinnehåll

Kvalitet OnLine Storträff 2014

Sök
Startsida
Fysiska Nätverk
Digitalt Nätverk
Kommande utbildningar
Digitala verktyg
Kompetenspoolen
Kvalitet OnLine Storträff 2016
  

Kvalitet OnLine > Kvalitet OnLine Storträff 2014

   
 TACK! TACK TACK!



Vi riktar ett stort TACK till alla Deltagare, Talare och Utställare
för att ni gjorde 2014 års Kvalitet OnLine Storträff till en succé!

  Vi vill också gratulera vinnaren i årets Tips-tävling där Christina Warholm på Pågen
  kammade hem förstapriset i form av en Onlineutbildning från Bergström & Hellqvist!


Artikel om Kvalitet OnLine i Svenska Livsmedel  nr 3

Tidningen svenska Livsmdel besökte oss på vårens storträff. 
Läs reportaget genom att följa länken (länk till reportaget).


 
 
Kvalitet OnLine Storträff 2014

den 8-9 maj på Marina Plaza i Helsingborg


Sveriges viktigaste mötesplats och konferens för dig som arbetar med Kvalitets- & miljöfrågor

 Klicka här för att läsa artikeln från Svenska Livsmedel som var på plats på Storträffen 2014!



En succé - Sveriges viktigaste mötesplats!

Den 8-9 maj är det dags för årets upplaga av Kvalitet OnLine Storträff i Helsingborg – Sveriges viktigaste mötesplats för dig som arbetar med kvalitet & miljö inom livsmedelskedjan!
På årets Kvalitet OnLine Storträff träffar du våra experter och föreläsare samt oerhört många kollegor från hela Sverige. Under två dagar kommer du inspireras av goda exempel och få en gedigen uppdatering om vad som är nytt och på gång. Passa på att träffa våra experter, utbyt erfarenheter med kollegor i branschen och inspireras av lösningar!

Knyt nya kontakter - Alla vill lära känna alla!
Vi fortsätter med våra uppskattade aktiviteter som syftar till att ni ska lära känna varandra.  
Ett fortsatt stort önskemål från tidigare Storträffar; Ännu mera strukturerad mingeltid. Detta sker i form av olika aktiviteter och efter varje block kommer det att finnas tid för diskussioner/mingel för att ni ska kunna utbyta tankar och erfarenheter.

Teman vid årets Kvalitet OnLine Storträff       

          
   - Ständiga förbättringar – hur kommunicerar vi kvalitet internt

   - Livsmedelssäkerhet och livsmedelskvalitet i praktiken

   - Märkningsnyheter - vad är på gång?

   - Certifieringsnytt - vad är på gång?

   - LinkedIn – alla är där


                            Alla vill lära känna alla – strukturerat mingel

 

Program

Start: Torsdagen den 8 maj, kl 10:15 – Dagen avslutas med gemensam middag på Öresund  (Inväntar flygbuss)

Avslut: Fredagen den 9 maj, med gemensam lunch

Pris och Anmälan

Pris för nätverksmedlemmar 4990: -/deltagare - Pris ej medlem:7490: -/deltagare. Pris är exklusive moms.

Priset gäller för båda dagarna, samtliga seminarier samt måltider/förfriskningar enligt nedan.

Ingår torsdag: Förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe samt 2-rättersmiddag på kvällen. 
Ingår fredag:
 Förmiddagskaffe och lunch - Var och en betalar egen dricka efter smak och tycke.

ANANMÄL DIG TILL LENA PERSSON TEL 042 – 44 99 390 MAIL: LENA@KVALITETONLINE.SE

    

 

VÄLKOMNA TILL MARINA PLAZA, HELSINGBORG - prel. program!

 

Torsdagen den 8 maj – start kl 10.15 – gemensam middag – tura kl 19.00

                        
TEMA: Ständiga förbättringar – hur kommunicerar vi kvalitet internt

Effektiva förbättringar – framgångsfaktorer och din roll som kvalitetschef
Sandholm Associates - Jörgen Gustavsson

Systematiskt förbättringsarbete har mycket stor betydelseför en verksamhets framgång och resultat. Erfarenheter visar
att mycket stora besparingar och vinster kan uppnås genom att brister och fel elimineras. Samtidigt identifieras nya möjligheter att göra verksamhetens kunder nöjdare. I detta seminarium diskuterar vi vad som krävs för att ett förbättringsarbete ska bli lyckat och beskriver hur ett program för ständiga förbättringar kan implementeras i verksamheten och din roll som kvalitetschef.

Vi slängde ut standarden – enkelheten är framgångsfaktorn – hur gör man detta?
Sweco AB – Kvalitetschef Marie Gelhaar

Det är tolkningen av standarden som ger oss framgång. Vi pratar inte om våra system, utan om vår arbetsmetodik, om hur vi genomför våra uppdrag. Idag är Sweco certifierade i 9001, 14001 och OHSAS 18001 och de har medvetet sökt upp en revisor som vet vad företaget vill åstadkomma.
Nu arbetar alla i Sweco efter samma bas. Alla rutiner ser likadana ut i hela världen. Men det finns möjlighet att lägga till delar beroende på vad man arbetar med.

 
TEMA: Förpackningar och lagkrav


- Förpackningsnyheter för livsmedelsbranschen – Bo Wallteg - nordemballage/Packnyheter
-
Material i kontakt med livsmedel – Hur uppfyller man alla regler?
   Ann Lorentzon, Normpack/Innventia

Konsumenter måste vara säkra på att förpackningar och andra material som kommer i kontakt med livsmedlet inte är påverkar det negativt. Därför finns det en mängd lagar som ska uppfyllas där olika material har olika regelverk och olika livsmedel ställer olika krav. Området är komplext och blir inte enklare av att reglerna förändras kontinuerligt. Presentationen ger en överblick av gällande lagstiftning och hur man praktiskt kan arbeta med reglerna.


TEMA: Nytt inom certifieringar - vad är på gång?

  - Certifieringsnyheter BRC -ISO 9001–14001-ISO 22000/FSSC 22000 
  
Intertek  Magnus Molin
     Vilka nyheter kan vi förvänta oss i kommande utgåvor?



Kvalitetsarbetet sett ur ledningens perspektiv – lönsamt eller bara arbetsamt?

Bergström & Hellqvist AB - Rikard Hellqvist                
Hur skapar vi ett långsiktigt och systematisk kvalitetsarbete som leds av ledningen? Hur kan vi förbättra kommunikationen av resultaten från ledningssystemet? Hur kan vi förtydliga relationen till lönsamhet? Rikard kommer att berätta om vad krävs för att förbättra förståelsen för ledningssystemen och dess värde sett ur ledningens perspektiv och den viktiga rollen som kvalitetschefen har.
- Förpackningsnyheter för livsmedelsbranschen – Bo Wallteg - nordemballage/Packnyheter
-
Sveriges bästa interna revisorer – Kvalitet OnLine Internrevisionspool presenterar ett nytt upplägg!

 

MINGEL - MINGEL – ALLA VILL LÄRA KÄNNA ALLA -  MINGEL – MINGEL
VI AVSLUTAR DAGEN MED ATT ”TURA” OCH ÄTA & DRICKA LITE GOTT!

 

Fredagen den 9 maj – START KL 8.00 – AVSLUTAS MED GEMENSAM LUNCH

                                  
 
TEMA: Livsmedelssäkerhet och livsmedelskvalitet i praktiken

 

Nyckeln till framgång - Att skapa kultur för livsmedelssäkerhet - Bergström & Hellqvist AB - Rikard Hellqvist         
Få inspiration till nya vägar för att skapa en bättre kultur för livsmedelssäkerhet!
Matförgiftningarna blir inte färre fast lagkraven har ökat, det finns väl dokumenterade och certifierade ledningssystem samt att personalen regelbundet vidareutbildas.
Vad kännetecknar en god kultur? Hur skapa en bättre kultur för livsmedelssäkerhet? Vad krävs för att lyckas? Vilken roll har kompetensutveckling?
                       

TEMA: Märknings- och certifieringsnyheter - vad är på gång?

- Märkningsnyheter – Kvalitet OnLine Expert Bo Dahlman            
 Nya Informationsförordningen – en kort sammanfattning!

- Så blåser CSR/ISO26000 vindarna – Intertek Magnus Molin och Ernehag Consulting AB Elisabeth Ernehag
- Miljö och Hållbarhetsarbete - visioner, metod och verklighet – kopplat till
 
Sweco Environment AB - Maria Liberg Kristiansson
   Maria berättar om hur man utvecklar företagets hållbarhetsarbete, miljöfrågorna och systemen.


                                                                                                                                                                                       
TEMA: LinkedIn – alla är där


Vem är du och ditt företag på LinkedIn - varför ska du vara där?
Predictio - Thomas Dalebring     

Efter mer än 10 års erfarenhet från rekrytering och inköp av LinkedIn under sin tid som global rekryteringsprocessägare på IKEA delar Thomas med sig av konkreta tips hur man får ut mest av LinkedIn vare sig man är arbetssökande, företagsledare eller tror att man inte har något behov av "ännu ett socialt nätverk”.

ANMÄL DIG TILL LENA PERSSON TEL 042 – 44 99 390 MAIL: LENA@KVALITETONLINE.SE

 
 

 Utställare

Axalon Tech ABAnvänd Skift+Retur om du vill öppna menyn (nytt fönster)
Hemsida
FOOD DIAGNOSTICSAnvänd Skift+Retur om du vill öppna menyn (nytt fönster)
Hemsida
Label SupplyAnvänd Skift+Retur om du vill öppna menyn (nytt fönster)
Hemsida
LagaforsAnvänd Skift+Retur om du vill öppna menyn (nytt fönster)
Hemsida
Mobergs ProcesskontrollAnvänd Skift+Retur om du vill öppna menyn (nytt fönster)
Hemsida
SATOAnvänd Skift+Retur om du vill öppna menyn (nytt fönster)
Hemsida
Smurfit KappaAnvänd Skift+Retur om du vill öppna menyn (nytt fönster)
Hemsida